23 oct. 2023

images (1)Rejuvenarea faciala prin metode chirurgicale sau nechirurgicale reprezinta unul dintre domeniile de mare interes ale chirurgiei estetice faciale. Analizarea individuala a fiecarui caz in parte trebuie sa puna in corelatie atat indicatia de specialitate cat si dorinta pacientei.

Evaluarea individuala are la baza criterii foarte importante cum ar fi: varsta, afectiunile asociate, troficitatea structurilor anatomice (tegumentare si profunde de la nivel facial) si nu in ultimul rand timpul disponibil, alocat de pacienta interventiei si recuperarii. Indiferent de metoda aleasa singurul criteriu de apreciere este satisfactia pacientei.

Evaluarea preoperatorie in vederea unei rejuvenare faciala implica o analiza detaliata a fiecarei subunitati estetice in parte. Principiile rejuvenarii faciale se bazeaza pe structura anatomica a fiecarei subunitati estetice.

Se considera ca fata este construita din straturi moi concentrice aplicate deasupra scheletului osos facial.Cand suportul ligamentar este afectat se perturba raportul mobilitate- stabilitate, ceea ce sta la baza fenomenului de imbatranire si ptozare a structurilor profunde (aging face).

Rejuvenarea zonei ochilor (chirurgia privirii) reprezinta un punct cheie in orice abordare terapeutica din punct de vedere estetic la nivelul fetei alaturi de celelalte regiuni prioritare cum ar fi regiunea obrajilor, regiunea peribucala cu santurile nazogeniene si barbia

images (2)Procedurile estetice asociate ce se adreseaza celorlalte regiuni nu fac decat sa potenteze efectul de intinerire faciala.La nivelul fetei putem aplica urmatoare tipuri de interventii chirurgicale si nechirurgicale in scop de rejuvenare:

  1. Lifting facial chirurgical (interventii care elimina surplusul tegumentar si/sau repozitioneaza structurile musculo-ligamentare ptozate sau cazute)

2.Blefaroplastie sau corectia pleoapelor imbatrinite

  1. Ascensionarea sprancenelor,

4. Lifting facial nechirurgical ( cu fire de suspensie, lipofilling)

5.Interventii estetice de refacere a volumetriei faciale:

–  lipofilling sau microlipofiling a regiunii barbiei ,regiunilor temporale si frontale,

– corectia santurilor nazolabiale si a  cearcanelor cu acid hialuronic sau lipofiling

-revolumetrie faciala cu TEOSYAL ULTIMATE sau ULTRA DEEP

-marirea pometilor cu acid hialuronic (TEOSYAL ULTIMATE)

6.Interventii estetice de corectie a surplusului adipos de la nivelul fetei si gatului

7.Interventii estetice nechirurgicale care se adreseaza ridurilor de expresie de la nivel frontal si periocular cu Toxina Botulinica si acid hialuronic. Se poate injecta botox in buze pentru augmentarea acestora? Cu siguranta NU!

8.Interventii estetice nechirurgicale care se adreseaza imbunatatirii structurii pielii la nivel facial ( terapie vampir sau terapie PRP ,  peeling chimic, mezoterapie, terapia cu aminoacizi, bioremodelarea cu PROFHILO, tratament laser). 

9.Tratamentul cearcanelor cu acid hialuronic ( Redensity 2)

Un rol important este evaluarea individuala a fiecarei paciente si stabilirea unui plan terapeutic adecvat si etapizat.Aceasta evaluare se face in momentul consultatiei. Deci programarea pentru consultatie este primul pas pe care pacienta trebuie s ail faca inainte de a apela la chirurgul estetician.

Pentru programari ne puteti contacta telefonic la Tel :0213340080 sau 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro