06 nov. 2023

Operația de Ridicare a Sanilor (Mastopexie): Când și Cum să o Abordați

Operația de ridicare a sanilor, cunoscută și sub denumirea de mastopexie, este o procedură chirurgicală comună pe care mulți oameni o consideră pentru a-și îmbunătăți aspectul sânilor. Această intervenție poate fi benefică pentru femeile care au sani căzuți sau cu pielea întinsă din cauza îmbătrânirii, schimbărilor de greutate sau alăptării. În acest articol, vom explora motivele pentru care cineva ar alege o operație de ridicare a sânilor, cum se desfășoară procedura și ce trebuie să știți înainte de a decide să o urmați.

De ce să alegeți o operație de ridicare a sanilor?

Motivele pentru care o persoană ar putea considera o mastopexie variază, dar cele mai frecvente includ:

 1. Sâni căzuți sau cu pielea întinsă: Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde elasticitatea naturală, ceea ce poate duce la căderea sânilor. De asemenea, schimbările bruște de greutate sau alăptarea pot afecta forma și fermitatea sânilor.
 2. Îmbunătățirea aspectului sânilor: Pentru mulți oameni, aspectul sânilor este important pentru stima de sine. O mastopexie poate ajuta la ridicarea sânilor și la restaurarea unui contur mai tânăr și mai ferm.
 3. Restaurarea simetriei: Operația de ridicare a sânilor poate corecta asimetriile dintre sâni, făcându-i să arate mai egali și mai echilibrați.

Cum se desfășoară operația de ridicare a sanilor?

Procedura de mastopexie sau ridicarea sanilor implică următorii pași principali:

 1. Consultația inițială: Înainte de a decide să vă supuneți mastopexiei, trebuie să consultați un chirurg plastic pentru a discuta opțiunile și a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru procedură. Chirurgul va evalua forma sânilor, textura pielii și va discuta cu dumneavoastră despre așteptările și obiectivele dvs.
 2. Planificarea operației: Odată ce ați decis să procedați cu operația, chirurgul va crea un plan personalizat pentru dumneavoastră. Planul va include locația inciziilor și modul în care sânii dvs. vor fi ridicați și remodelați.
 3. Operația propriu-zisă: Operația se realizează sub anestezie generală sau locală, în funcție de planul stabilit. Chirurgul va face incizii pentru a elimina excesul de piele și pentru a rearanja țesuturile mamare. Dacă este necesar, în timpul acestei proceduri se poate efectua și un implant mamare.
 4. Recuperarea: După operație, veți avea nevoie de timp pentru a vă recupera. Veți purta un sutien special și veți avea mici drenuri pentru a scurge excesul de lichid. Durata recuperării variază de la persoană la persoană, dar de obicei puteți reveni la activitățile normale în câteva săptămâni.

Ce trebuie să știți înainte de a vă decide pentru o mastopexie (ridicarea sanilor)?

 1. Consultați un chirurg plastician cu experiență pentru a vă evalua și a discuta despre opțiuni.
 2. Așteptările realiste sunt esențiale. Operația poate îmbunătăți semnificativ aspectul sânilor, dar nu le va face perfect identici cu imaginile idealizate.
 3. Mastopexia lasă cicatrici. Chirurgul va face incizii pentru a ridica sânii, iar acestea vor lăsa urme pe piele. Cu toate acestea, ele se estompează în timp.
 4. Recuperarea poate fi o perioadă inconfortabilă, dar cu îngrijire adecvată, veți reveni la activitățile normale în scurt timp.

În concluzie, operația de ridicare sani (mastopexia) poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să îmbunătățească aspectul și fermitatea sânilor. Cu o consultație adecvată și un chirurg plastician experimentat, veți putea decide dacă această procedură este potrivită pentru dvs. și să vă bucurați de rezultatele ei.

Mastopexia sau ridicarea sanilor se poate asocia si cu o ionterventie de augmentare cu implanturi mamare in acelasi timp sau intr-un timp ulterior.

Clinica Zone Medical Estet

Clinica Chirurgie Estetica Bucuresti

www.clinicaestet.ro