08 ian. 2023

Ginecomastia

Este frecvent intalnita la sexul masculin. Aceasta afectiune poate apare din copilarie dar este cel mai evidenta la pubertate si se dezvolta apoi treptat la maturitate.

De cele mai multe ori , pacientul este foarte afectat de aspectul estetic al toracelui care se prezinta cu glande mamare hipertrofiate sau depozite mari de grasime in regiunea mamara. In acest sens trebuie facuta diferenta intre ginecomastia clasica ( marimea anormala a glandei mamare la barbat) si pseudoginecomastia ( prezenta de tesut adipos in exces dar glanda mamara normal).

ginecomastia

Consultatia este foarte importanta pentru a depista daca este vorba de ginecomastie, pseudoginecomastie sau asociate. Tratamentul  chirurgical este indicat dupa varsta de 18 ani, se recomanda ca pacientii   supraponderali sa slabeasca anterior operatiei iar cei care folosesc tratamente cu hormoni anabolizanti sa opreasca tratamentul cu cateva luni inainte de interventia chirurgicala.

Este obligatoriu un consult si o evaluare endocrinologica in prealabil pentru a lua decizia efectuarii interventiei chirurgicale. Interventia chirurgicala este adaptata situatiei ( operatie ginecomastie , liposuctie sau lifting mamar). Inainte de efectuarea interventiei sunt necesare o serie de analize de laborator si investigatii paraclinice. Acestea sunt recomandate in momentul consultatiei de catre chirurgul plastician.

Pentru detalii si programari consultatii la dl Dr.Eugen Turcu, contactati secretariatul clinicii Zone Medical Estet (Clinica Dr.Eugen Turcu)

Tel :0213340080 sau 0761640626

www.clinicaestet.ro