19 sept. 2015

 

Ginecomastia este frecvent intalnita la sexul masculin. Aceasta afectiune poate apare din copilarie dar este cel mai evidenta la pubertate si se dezvolta apoi treptat la maturitate.De cele mai multe ori , pacientul este foarte afectat de aspectul estetic al toracelui care se prezinta cu glande mamare hipertrofiate sau depozite mari de grasime in regiunea mamara. In acest sens trebuie facuta diferenta intre ginecomastia clasica( marimea anormala a glandei mamare la barbat) si pseudoginecomastia ( prezenta de tesut adipos in exces dar glanda mamara normal)

Ginecomastia reprezinta marirea anormala a sanilor la barbati. Cauzele ginecomastiei sunt extrem de variate si tratamentul trebuie adresat atat cauzei(tratament medical) cat si efectului( tratament chirurgical)

765898411Ginecomastia apare de obicei la pubertate si  se insoteste de tulburari psihice atat la tineri cat si la cei maturi. Desi etiologia ereditara este cel mai frecvent incriminata, ginecomastia poate avea si o multitudine de alte cauze pe parcursul vietii.Alti factori  implicate in aparitia ginecomastiei sunt:

-obezitatea

-afectiuni endocrine

-medicamente estrogenice

-steroizi anabolizanti

-diferiti aditivi care contin testosteron

-afectiuni hepatice

-sindrom Klinefelter

Consultatia este foarte importanta pentru a depista daca este vorba de ginecomastie, pseudoginecomastie sau asociateTratamentul  chirurgical este indicat dupa varsta de 18 ani, se recomanda ca pacientii   supraponderali sa slabeasca anterior operatiei iar cei care folosesc tratamente cu hormoni anabolizanti sa opreasca taratmentul cu cateva luni inainte de interventia chirurgicala.

Este obligatoriu un consult si o evaluare endocrinologica in prealabil pentru a lua decizia efectuarii interventiei chirurgicale. Interventia chirurgicala este adaptata situatiei ( cura chirurgicala a ginecomastiei , liposuctie sau ambele). Inainte de efectuarea interventiei sunt necesare o serie de analize de laborator si investigatii paraclinice. Acestea sunt recomandate in momentul consultatiei de catre chirurgul plastician.

Pentru detalii si programari consultatii la dl Dr.Eugen Turcu , contactati secretariatul clinicii Zone Medical Estet (Clinica Dr.Eugen Turcu)

Tel :0213340080 sau 0761640626

www.clinicaestet.ro