23 oct. 2023

images (2)Exista  doua mari categorii de lifting facial: chirurgical si nechirurgical. In acest articol vom discuta numai aspectele legate de liftingul facial chirurgical. Si acesta, la randul sau are mai multe variante de realizare depinzand fiecare de particularitatile cazului respective. Liftingul facial este de departe interventia care a beneficiat de progresele cele mai importante in ultimii ani. In cazul liftingului chirurgical clasic, astazi se utilizeaza o gama diversa de liftinguri chirurgicale moderate ca amploare ,cu recuperare mult mai rapida si desigur cu riscuri mult mai putine. Interventia de lifting facial are ca efect intinderea, netezirea pielii fetei care este lasata(ptozata) ,fara sa actionize asupra ridurilor propriu zise, mai ales cand acestea sunt adanci.Deci , este important sa retinem ca liftingul facial are limitele sale iar rezultatul depinde essential de caracteristicile fiecarei persoane in parte.

Chirurgul va preciza pentru fiecare caz in parte care sunt beneficiile ce pot fi obtinute si care sunt interventiile estetice aditionale ce trebuie abordate pentru a obtine o rejuvenare facial globala.

Ce trebuie sa faceti inainte de interventie:

-oprirea totala si progresiva a fumatului. La fumatori riscul aparitiei complicatiilor locale si generale este foarte mare comparativ cu nefumatorii. In general se considera ca fumatul cronic si varsta inaintata reprezinta o contraindicatie absoluta pentru un lifting facial chirurgical. La pacientii tineri si fumatori se poate lua in calcul efectuarea unor anumite variante de liftinguri chirurgicale mail imitate ca amploare .

-in cazul pielii uscate se pot recomanda crème de hidratare cu cateva saptamini inainte de interventie.

-evitati bronzul intensiv si expunerea la radiatii ultraviolete.

-evitati orice medicatie cel putin 10 zile inainte de interventie .Eventualul tratament medicamentos poate fi urmat numai cu acordul chirurgului plastician.

Ce puteti face dupa interventie:

-pansamentele si controalele ulterioare se fac numai de catre chirurgul plastician care v-a operat.

-sa urmati tratamentul medicamentos postoperator recomandat de plastician

-in pozitia “culcat” este de preferat sa stati cu capul “ mai sus” pentru a preveni aparitia edemelor mari.

-evitati decubitul lateral in primele 7 zile postoperator.

-echimozele si edemul vor disparea progresiv in cateva zile. Echimozele pot fi mascate cu fond de ten numai la 4-5 zile de la procedura.

-la fel ca machiajul pentru echimoze se poate aplica si un machiaj la nivelul ochilor incepand cu ziua a 5-a dupa o demachiere atenta si blanda.

-sa nu va nelinistiti daca simtiti o jena dureroasa la miscarile capului. Aceasta va disparea dupa o perioada de timp care variaza de la o persoana la alta.

-sa nu va nelinistiti din cauza unor modificari de sensibilitate a pielii de la nivelul fetei si gatului.Ele sunt reversibile in decurs de cateva saptamini.

-evitati sa luati aspirina sau medicamente care contin acid acetilsalicilic.

 – evitati tratamentul cu anticoagulante

-evitati actiunile care pot creste tensiunea arterial

-evitati in primele zile sa mestecati exagerat si agresiv pentru a nu pune in tensiune liniile de sutura

Puteti solicita informatii suplimentare solicitand o programare la Dr. Eugen Turcu , clinica  Zone Medical Estet

www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro

Tel 0213340080 sau 0761640626