15 iul. 2015

Implanturi mamare siliconice, etapele necesare in vederea interventiei de marire a sanilor.

bca-myths-L-285x190In momentul actual exista pe piata nenumarati producatori de implanturi mamare siliconice; exista tipuri diferite de implanturi in functie de dimensiuni, continut, invelis si de scopul interventiei( marirea sanilor intr-o singura etapa sau reconstructia in doi timpi).

Se utilizeaza doua tipuri de implanturi mamare siliconice: rotunde sau anatomice ( cu suprafata neteda sau texturata).

Recomandam utilizarea implanturilor cu silicon coeziv de la MENTOR , lider mondial in domeniul implanturilor mamare aprobate FDA. Aceste implanturi siliconice sint preferate de chirurgii plasticieni din intreaga lume si de paciente deoarece au o consistenta apropiata de a sanului normal iar varietatea de forme permite obtinerea dupa marire a unor sani cit mai naturali din punct de vedere estetic. Implanturile mamare Mentor beneficiaza de “garantie pe viata” in conditiile impuse de firma producatoare (Mentor) http://www.proteze-mamare.ro/proteze_mamare/informatii/lifetime_replacement_policy/
logo6In momentul consultatiei se face evaluarea individuala a fiecarei paciente precizindu-se daca aceasta are sau nu indicatie pentru o interventie de marire a sanilor cu implanturi mamare.

Urmatoarea etapa o reprezinta efectuarea analizelor de laborator si a explorarilor paraclinice absolut necesare evaluarii obiective a riscurilor operatorii si anestezice.

Investigatii recomandate:

-analizele de laborator (indicate de chirurgul plastician)

-ecografia mamara ( eventual mamografie),consult oncologic ( daca este cazul)

-radiografie pulmonara

-electrocardiograma( consult cardiologic daca este cazul)

-alte investigatii daca este cazul.

Alegerea formei implanturilor siliconice se face in functie de forma sanului pacientei si nu in ultimul rand de ceea ce doreste pacienta sa obtina in urma interventiei. Marimea implanturilor se apreciaza pe baza unor masuratori specifice, in acest sens se determina exact marimea necesara obtinerii unui san mai mare dar cu aspect natural, estetic.

Pacienta trebuie informata despre anumite precautii ce vor trebui luate inainte de operatie:

-intreruperea tratamentului cu anticonceptionale cu cel putin o luna inainte de interventie.

-intreruperea fumatului,tratamentului cu antiinflamatorii nesteroidiene si altei medicatii cu cel putin 10-14 zile inainte de interventie

-interventia nu trebuie planificata in timpul menstruatiei.

Interventia de marire a sanilor cu implanturi siliconice implica anestezie generala si internare in clinica minim 24 ore. Daca se considera necesar internarea poate dura si 48 ore postoperator. Se recomanda ca in primele trei zile dupa interventie pacienta sa revina la control pentru o buna monitorizare a procedurii stiindu-se ca primele trei zile reprezinta perioada in care complicatiile postoperatorii apar cel mai frecvent. Celelalte controale se vor efectua la recomandarea chirurgului plastician in functie de situatie. Se poate asocia cu mastopexia .

Purtarea bustierei este indicata pentru o perioada de 6-8 saptamini postoperator iar utilizarea diferitelor medicamente se face numai la indicatia medicului.

Toate detaliile despre posibilele complicatii trebuie discutate cu pacienta inainte de interventie ( in momentul consultatiei) si pacienta trebuie sa semneze formularul de acord medical al clinicii in vederea interventiei.

Detalii despre precedura de marire a sanilor cu implanturi mamare siliconice MENTOR pot fi obtinute si de pe situl www.clinicaestet.ro , mentionam insa ca informatiile complete pot fi obtinute numai prin programarea la o consultatie.

Pentru programari :

Clinica Zone Medical Estet

Tel:0761640626, 0213340080

Galerie Foto:   https://clinicaestet.ro/implant-mamar-augmentare-mamara/