11

Rinoplastia – intervenţia estetica de corectare a nasului, este una din cele mai practicate intervenţii de natura estetica,fiind de doua-trei ori mai frecventa la femei decât la barbati.

Chirurgia nasului este o chirurgie personalizata,care trebuie sa se adapteze fiecarui pacient fara a modifica personalitatea si fara a desfigura chipul. Corectarea chirurgicala trebuie sa tina seama nu numai de nasul pacientului,ci si de celelalte componente ale fetei acestuia.

Tehnicile chirurgicale actuale,permit adaptarea actului chirurgical la fiecare caz particular,fara cicatrice vizibila.

De aceea, este dificil sa se compare doua cazuri intre ele,pentru ca nici un nas nu seamănă cu altul,pentru ca avem un mod personal diferit de a reacţiona,atât fizic cat si psihic la o intervenţie chirurgicala de valoare estetica. Prin urmare, etapele care urmează obligatoriu intervenţiei,sunt diferite pentru fiecare pacient.

Cel mai frecvent,intervenţia are ca scop:

  • diminuarea inaltimii nasului;
  • diminuarea lungimii nasului;
  • diminuarea lărgimii nasului.

24-300x187Intervenţia(Rinoplastia) este efectuata prin practicarea unei incizii in interiorul narilor.

La sfârşitul intervenţiei,micile cicatrice situate in interiorul narilor vor fi suturate,fiind plasata o imobilizare dubla:

1. -externa-prin benzi adezive sau atela metalica,din ghips sau plastic,ce are ca scop menţinerea pielii nasului bine lipita pe noul contur profund,cat si menţinerea nasului in poziţie corecta;

2. -interna- ce completează imobilizarea externa, prin mese plasate in fiecare nara.

Daca narile sunt prea largi sau prea groase,este posibila reducerea lor,cu cicatrice cutanate de mici dimensiuni,situate in santul dintre nari si obraz.

De regula, sunt programate doua consultaţii chirurgicale înaintea intervenţiei,in cursul cărora se va evalua importanta estetica dar si psihologica a solicitării.

Intervenţia se poate face începând cu vârsta de 18 -19 ani.

In cadrul consultaţiei,este necesara studierea antecedentelor alergice,traumatice si astmatice,daca este cazul. Se recomanda studierea cu atenţie a calităţii pielii nasului,deoarece ea intervine in calitatea rezultatului. Pielea mai groasa se adaptează mai greu si mai lent la noile contururi,decât pielea fina.

Se face, de asemenea, un examen fizic amănunţit al nasului si al celorlalte componente ale fetei,care, alături de fotografii,va ajuta chirurgul sa stabilească modificările ce se pot face si tehnica operatorie adecvata.

Fotografiile reprezintă o etapa preoperatorie importanta. Ele permit discutarea rezultatelor viitoare,gratie retuşurilor care se pot face pe ele si de asemenea reprezintă o proba medico-legala a stării iniţiale a nasului.

Rinlogo6oplastia totala are ca scop diminuarea de ansamblu a volumului nasului,in timp ce rinoplastia parţiala se adresează anumitor componente ale acestuia:

  • rinoplastie parţiala,limitata la vârful nasului,când acesta are aspect borcănat sau este prea in fata;
  • rinoplastie parţiala limitata la subţierea laterala a nasului,fara a acţiona asupra vârfului acestuia;
  • reducerea izolata a narilor ,in cazul nasului turtit.

Înaintea intervenţiei sunt recomandate o serie de analize si investigaţii necesare intervenţiei.

Informarea preoperatorie implica si descrierea eventualelor neplăceri,trecătoare sau definitive si a complicaţiilor minore sau majore cat si posibilităţile de tratament.

Dor o informare preoperatorie precisa,clara si realista, poate feri pacientul de riscul unor deziluzii.

Intervenţia se poate face atât cu anestezie generala cat si prin anestezie combinata,durata acesteia putând fi intre 60 -90 minute.

In ziua dinaintea intervenţiei, este necesara spălarea fetei si a parului,precum si curatarea narilor cu ajutorul unor beţişoare de vata.

Externarea are loc după 12-24 de ore de monitorizare si de supraveghere medicala. Este indicat ca pacientul sa fie însoţit la plecarea din clinica ,de asemenea necesita o supraveghere in următoarele 48 de ore.

Vanataile si umflăturile sunt absente sau asimetrice in primele doua zile. Ele ating pragul maxim in dimineaţa celei de a doua zi,încep sa se atenueze din ziua a treia si vor dispare in 10 -15 zile. Doar in cazuri rare pot persista mai mult. Zona situata intre ochi si cea de deasupra buzei superioare pot ramane umflate un timp mai îndelungat.

Nu exista dureri. Poate exista cel mult o senzaţie jenanta asemănătoare cu cea de guturai însoţit de angina.

Narile sunt obstruate de mese,ce se vor scoate după 48 de ore. Crustele din interiorul narilor pot sa împiedice temporar respiraţia normala,recuperarea unei bune permeabilitati nazale poate necesita mai multe zile.

După externarea din clinica,se pot tine pe pleoape si pe nas comprese reci,pentru a accelera dispariţia vanatailor.

Pacientul poate face baie, se poate spăla pe dinţi si pe par,evitând sa ude pansamentul.

Alimentaţia trebuie sa fie uşoara,preferabil mai mult rece,timp de cel puţin 8 zile,masticaţia trebuie sa fie moderata.

Este interzis fumatul pe toata perioada convalescentei,ca si administrarea de aspirina(acid salicilic)sau de medicamente care o conţin,cel puţin doua saptamani înainte de intervenţie

si minim trei saptamani după intervenţie,deoarece aspirina poate produce tulburări ale coagulării sanguine.

Nu trebuie sa se sufle nasul,nici sa se tragă de micile cruste din interiorul nasului.

Reluarea activităţii curente este posibila din cea de a treia zi. Suflatul nasului in primele trei saptamani, risca sa deplaseze oasele care au fost fracturate si care inca nu sunt consolidate,datorita creşterii presiunii in interiorul foselor nazale.

Nu se poarta ochelari pe nas timp de câteva saptamani.

Îndepărtarea pansamentului adeziv se face începând cu cea de a 7-a zi,scoaterea firelor fiind recomandata după 14 zile.

Micile modificări ale unui nas operat devin rapid invizibile pentru anturaj, după 15 -20 de zile de la interventie.Aceste modificări sunt normale si pot fi,temporar,asimetrice.

Nasul va fi in totalitate definitiv si stabilizat după 6-9 luni,insa in unele cazuri 70 -80% din forma definitiva poate fi obţinuta după 20 -30 de zile.Dupa aceasta perioada,nasul continua sa se modifice pana la forma complet dezumflata.

Ca posibile mici neplăceri,poate apare o jena respiratorie,dureri de mica intensitate la nivelul vârfului nasului, ca si o modificare a mirosului pentru o scurta perioada de timp.

Toate aceste inconveniente vor dispare in câteva zile. La unii pacienţi,aceste manifestări pot fi absente sau pot apare doar in anumite situaţii:

  • in timpul expunerii la soare (expunerea la soare fara protecţie este contraindicata in primele doua luni);
  • dupa înot(nu se recomanda băile in mare sau in piscina in primele doua luni) ;
  • dupa consumul de băuturi alcoolice.

Interiorul narilor se poate curata cu beţişoare cu vata, înmuiate intr-un amestec de 0,5volume de apa oxigenata si 10,5 volume de apa călduţa.

Eventualele echimoze se pot masca cu ajutorul produselor cosmetice.

Nu este recomandata practicarea sporturilor: mai devreme de trei saptamani – o luna, in cazul sporturilor mai puţin violente si trei luni in cazul sporturilor violente.

Din cauza poziţiei sale perfect vizibile,in plin centrul figurii,orice mica imperfecţiune postoperatorie a nasului poate fi perceputa ca intolerabila.

Retuşurile,sunt posibile si sunt privite mai degrabă ca in gest suplimentar de rafinament decât ca o complicaţie si se pot face la sase luni- un an de la intervenţie

Pentru informatii contactati:

ZONE MEDICAL ESTET-Clinica de Chirurgie Plastica , Estetica SI ORL

tel:021.334.00.80 ; 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro

www.estetica-faciala.ro

mail:info@clinicaestet.ro

GALERIE FOTO
inainte
dupa
032 033
040 039
008 007
Copy of dima 1_resize Copy of dima 4_resize
Copy of dima 2_resize Copy of dima 5_resize

[/vc_column_text][/vc_column]

Untitled-1

Zone Medical ESTET

Bine ati venit la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti. Suntem un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie ( ORL) situat intr-un cartier linistit de vile din partea de sud a capitalei.
Prin personalul supracalificat si dotarea de exceptie abordam prin metode complexe chirurgia si medicina estetica a fetei si corpului uman dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei( ORL). Prin metode moderne de diagnosticare( videoendoscopie ORL, audiometrie ,etc) asiguram o diagnosticare precisa si un tratament adecvat afectiunilor din sfera ORL.
Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, clinica noastra este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu.

Afla mai mult

[/vc_row]