17 nov. 2023

În ultimii ani, intervenția de labioplastie a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în rândul femeilor care doresc să-și îmbunătățească aspectul și să-și recâștige încrederea în sine. Această procedură chirurgicală, disponibilă și în clinica estetică din București, poate rezolva diverse aspecte estetice și funcționale ale labiilor, oferind pacientelor rezultate satisfăcătoare și multiple beneficii. În acest articol, vom explora în detaliu intervenția de labioplastie și impactul său asupra pacienților.

labioplastie

Secțiunea 1: Ce este labioplastia?

Labioplastia, cunoscută și sub denumirea de rejuvenare vaginală sau labiaplasty în limba engleză, este o procedură chirurgicală care vizează modificarea aspectului labiilor. Labiile, care pot fi de două tipuri – labiile mici și labiile mari – pot suferi modificări în timp, în urma nașterii, a procesului de îmbătrânire sau a altor factori. Labioplastia poate corecta aceste modificări și poate îmbunătăți simetria, forma și aspectul general al labiilor.

Secțiunea 2: Avantaje labioplastie

2.1. Aspect estetic îmbunătățit

Intervenția de labioplastie poate ajuta femeile să obțină un aspect estetic îmbunătățit al labiilor. Multe femei se simt nesigure în privința aspectului labiilor și aceasta poate afecta încrederea în sine și calitatea vieții sexuale. Prin labioplastie, labiile pot fi remodelate pentru a obține o formă și o simetrie mai plăcută, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stimei de sine și asupra vieții sexuale a femeilor.

2.2. Corectarea disconfortului fizic

Unele femei pot experimenta disconfort fizic cauzat de labiile mari sau asimetrice. Acestea pot provoca frecvente iritații, durere sau disconfort în timpul activităților zilnice sau sexuale. Prin intervenția de labioplastie, labiile pot fi redimensionate, eliminând astfel disconfortul fizic și îmbunătățind calitatea vieții femeilor.

2.3. Îmbunătățirea funcționalității

Pe lângă aspectul estetic, labioplastia poate îmbunătăți și funcționalitatea labiilor. Unele femei pot avea dificultăți în îndeplinirea anumitor activități, cum ar fi purtarea hainelor strânse sau efectuarea exercițiilor fizice intense, din cauza labiilor mari sau asimetrice. Prin reducerea dimensiunii labiilor, intervenția de labioplastie poate ajuta femeile să se simtă mai confortabil în timpul activităților zilnice și să-și reia o viață activă.

Secțiunea 3: Desfășurarea intervenției de labioplastie

3.1. Consultația inițială

Înainte de a decide să se supună intervenției de labioplastie, pacientele trebuie să aibă o consultație inițială cu un chirurg plastician calificat. În cadrul acestei consultații, pacienta va discuta cu medicul despre motivele pentru care dorește să se supună labioplastiei, așteptările sale și eventualele întrebări sau îngrijorări. Medicul va evalua, de asemenea, anatomia labiilor și va explica în detaliu procedura, riscurile și rezultatele așteptate.

3.2. Procedura chirurgicală

Intervenția de labioplastie poate fi efectuată sub anestezie generală sau anestezie locală cu sedare, în funcție de preferințele pacientei și de recomandările medicului. În timpul procedurii, chirurgul va îndepărta excesul de țesut sau va remodela labiile, în funcție de necesitățile fiecărei paciente. Operația poate dura între 1 și 2 ore, în funcție de complexitatea cazului.

3.3. Perioada de recuperare dupa labioplastie

După intervenția de labioplastie, pacientele pot experimenta disconfort minim pentru o perioada de cateva zile. Recuperarea este de aproximativ doua saptamani.

Pentru programarea unei consultatii si detalii despre pret labioplastie puteti contacta Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti.

Zone Medical Estet

Clinica Chirurgie Estetica Bucuresti

www.clinicaestet.ro

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Tel 0761640626