Otoplastie Bucuresti, interventii otoplastie, operatii otoplastie. Clinica chirurgie estetica otoplastie, tratamente pentru otoplastie Bucuresti.

logo6Urechile decolate sau clăpăuge,reprezinta o situaţie inestetica ,destul de frecventa,ce se poate corecta uşor,printr-o intervenţie rapida(OTOPLASTIE),cu invaliditate de scurta durata si cicatrice ascunse din start.Rezultatul dupa otoplastie se obţine rapid si este stabil.Nu exista urechi decolate standard,ci din contra,exista o mare varietate de deformări.Decolarea urechii poate fi totala sau poate predomina la parte superioara,mijlocie sau inferioara a urechii.In cele mai multe cazuri,urechile decolate sunt asimetrice,una fiind mai decolata decât cealalta.Poate exista o asimetrie si in ceea ce priveşte dimensiunea urechilor.Unul din scopurile operaţiei este de a restabili pe cat posibil aceasta simetrie,fara a putea promite ca ea poate fi obţinuta cu mare exactitate.

Intervenţia de corectie a urechilor(otoplastie) se poate face începând cu vârsta de sase ani.

Principiulintervenţiei( otoplastie) consta in plicaturarea cartilajului urechii,reapropierea de craniu a acestuia,astfel incat sa fie paralel cu convexitatea osoasa,efectuându-se si o rezecţie a pielii situate înapoia urechii.Cicatricea din spatele urechii este imperceptibila.In general, este necesara o singura consultaţie chirurgicala înainte de intervenţie.Este necesara studierea in amănunt a malformaţiei si a eventualelor asimetriiSe poate apela la ajutorul unei oglinzi pentru a explica pacientului ce rezultat va avea intervenţia ca si pentru a evidentia eventualele asimetrii de forma,de dimensiune sau de pozitie, pe care pacientul nu le depistase.In cadrul consultaţiei preoperatorii sunt efectuate fotografii care reprezintă dovada medico-chirurgicala a malformaţiei si permit chirurgului sa precizeze modalităţile tehnice si protocolul operator in absenta pacientului.

După operaţie,prin compararea cu fotografiile postoperatorii,se poate aprecia ameliorarea estetica obţinuta.Pacientului i se vor aduce la cunoştinţa eventualele complicaţii ce pot surveni si tratamentul lor,cat si alte mici neplăceri ce pot apare.

Cu doua zile înainte de intervenţie, este necesara spălarea parului cu sampon si curatarea cu atentie a urechilor.Este necesara achizitionarea unei bentite elastice compresive.

Interventia(otoplastia) dureaza aproximativ o ora,se face cu anestezie locala asociata cu sedare intravenoasa pentru adulti si cu anestezie generala pentru copii pina la 10-12 ani.La sfarsit se aplica un pansament confortabil,modelant si usor compresiv,ce are un rol antialgic,de evitare a formarii hematoamelor in interiorul pavilionului,cat si pentru imobilizare.Intervenţiile făcute sub anestezie locala nu necesita spitalizare.Este recomandat ca la plecarea din clinica,pacientul sa fie insotit.După intervenţie,pacientul va trebui sa doarmă cu capul mai sus,sprijinit pe doua perne moi. Este frecventa o senzaţie dureroasa,trecătoare,ce va ceda uşor la administrarea de antialgice uşoare.

Este contraindicata administrarea de aspirina(acid acetilsalicilic) sau medicamente care o conţin,deoarece poate produce mici tulburări temporare ale coagulării sanguine.Pacientul va veni la consultatiile postoperatorii programate.Este interzisa spălarea pe cap pana la scoaterea definitiva a pansamentului,de asemenea este interzisa practicarea unui sport violent(arte marţiale,etc.) înainte de doua luni,cat si practicarea de schi,tenis,alergări,înainte de 21 de zile.

Scufundările sau băile in mare sau piscina sunt interzise timp de 1-2 luni deoarece exista riscul de a irita cicatricele.

Este indicat ca bentiţa compresiva sa fie purtata in fiecare noapte, timp de circa 2 luni.

Când se scot firele,urechile pot fi puţin umflate,dureroase la atingere si pot prezenta echimoze. Toate aceste mici neplăceri vor dispare in următoarele zile.

Invaliditatea este scurta, de 2 -3 zile,pentru copii fiind necesar un maxim de opt zile de invaliditate şcolara.

La scoaterea firelor dupa otoplastie ,urechile sunt hipercorectate(prea apropiate de cap).Este o situaţie normala deoarece in saptamanile după intervenţie vor reveni in poziţie normala.

Supravegherea cicatricelor retroauticulare este una din îngrijirile ce nu trebuie uitate in lunile de după interventie.In cazul apariţiei de umflături,mâncărimi,senzaţii dureroase sau inrosirea acestora, este necesar sa contactaţi medicul.

Beneficiul intervenţiei este rapid,in 8-10 zile si este stabil.

Retuşurile dupa otoplastie sunt posibile dar excepţionale si pot sa se adreseze refacerii cicatricei retroauriculare,atunci când aceasta este vicioasa sau pot fi solicitate pentru completarea rezultatului.
Pentru informatii suplimentare contactati:

ZONE MEDICAL ESTET – Clinica de Chirurgie Plastica , Estetica SI ORL

Tel: 021.334.00.80, 0761640626
www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro

E-mail: info@clinicaestet.ro

GALERIE FOTO OTOPLASTIE

CAZ 1
Inainte
Dupa
055 056
054

 

CAZ 2
Inainte Dupa
059 060
061 062

Untitled-1

Zone Medical ESTET

Bine ati venit la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti. Suntem un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie ( ORL) situat intr-un cartier linistit de vile din partea de sud a capitalei.
Prin personalul supracalificat si dotarea de exceptie abordam prin metode complexe chirurgia si medicina estetica a fetei si corpului uman dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei( ORL). Prin metode moderne de diagnosticare( videoendoscopie ORL, audiometrie ,etc) asiguram o diagnosticare precisa si un tratament adecvat afectiunilor din sfera ORL.
Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, clinica noastra este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu.

Afla mai mult