Lipoaspiratie Bucuresti, liposuctie, remodelare corporala, liposuctie, clinica chirurgie estetica lipoaspiratie. Liposuctie si lipoaspiratie Bucuresti.

Celulita reprezintă o alterare mai mult sau mai puţin inestetica a corpului uman,in special  al sexului frumos.Celulita,considerata îndeosebi o suferinţa estetica,dar si o afecţiune simptomatica,apare de regula, prin asocierea,in combinaţii variate,a unor factori diverşi:

 • obiceiuri alimentare ce provoacă excese ponderale sau dezechilibre dietetice,apărute deseori in prima copilărie;
 • sedentarismul;
 • purtarea de imbracaminte strâmta sau mulata,ce împiedica circulaţia sangvina si limfatica;
 • ereditatea,etc.

Principiul chirurgical al lipoaspiratiei consta in îndepărtarea depozitelor inestetice de grăsime localizata. Cicatricea rămasa postoperator este situata,in general,la distanta de zona celulitica si este foarte discreta(de aproximativ 5 milimetri).Datorita  amplasării intr-o regiune anatomica in care se poate masca uşor,cat si mărimii reduse,cicatricea nu pune probleme estetice deosebite.

Prin cicatrice se introduce o canula perforata legata la un aspirator chirurgical,cu ajutorul căruia se indeparteaza prin aspiraţie ,depozitele lipomatoase,fara a atinge pielea.

Prin aceasta metoda,se pot îndepărta mase celulitice localizate,situate:

 • la nivelul fetei externe a coapselor,in treimea superioara:
 • la nivelul santului fesier;
 • la nivelul regiunii suprapubiene;
 • la nivelul regiunii periombilicale;
 • la nivelul fetei interne a genunchilor;
 • la nivelul soldului.

Intervenţiile la nivelul regiunii suprapubiene,periombilical,cat si la nivelul soldului se pot practica si la barbati.De asemenea,se pot face lipoaspiratii la nivelul sânilor,la barbati,in cazul existentei unei ginecomastii grasoase.

Se pot practica lipoaspiratii suplimentare,in cadrul unor interventii chirurgicale estetice,pentru imbunatatirea rezultatelor:

-in cadrul liftingului facial,pentru eliminarea depozitelor adipoase de la nivelul bărbiei duble,gatului si al obrajilor;
-in cadrul plastiei mamare,daca exista prelungiri grasoase axilare,adică un burelet ce pleacă de la sâni spre braţ.

Succesul acestei tehnici,presupune o readaptare progresiva a pielii la noile contururi remodelate ale corpului. Adaptarea va fi cu atât mai sigura cu cat pielea este mai supla,deci rezultatele cele mai bune se obţin,de regula,la pacienţii tineri,ce au o piele elastica si tonica.

Cantitatea de grasime care este posibil sa fie îndepărtata prin lipoaspiratie variază de la caz la caz.Desi are indicaţii relativ largi,aceasta tehnica are si limite,ea permite scoaterea ,in cel mai bun caz, a 60-90% din masa lipomatoasa din zona respectiva.

Exista cazuri ideale,in care depozitul de grăsime este extrem de bine delimitat si este plasat ca un surplus,pe fata externa a coapsei,la persoane suple sau chiar slabe. In aceste cazuri,rezultatele sunt spectaculoase,mai ales daca tratamentul chirurgical este urmat de tratamente suplimentare medicale si igieno-dietetice.

Succesul lipoaspiratiei depinde de indicaţia corecta si de selecţia fiecărui caz ,ţinându-se cont  de particularităţile fizice si de viata ale fiecărui pacient(ereditate,practicarea unui sport,obiceiuri alimentare,etc.)

Este important sa se evalueze nivelul si limitele dismorfiei,starea circulatorie a membrelor inferioare.

In afara analizelor preoperatorii obişnuite (bilanţul sanguin,radiografia pulmonara,EKG,etc.),medicul anestezist sau chirurgul,pot solicita examene speciale.

Daca pacienta se afla sub tratament hormonal,este recomandata întreruperea acestuia cu 1-2 luni înaintea intervenţiei.

Pentru ca rezultatul intervenţiei sa fie optim,se recomanda stabilizarea pe cat posibil, a greutăţii corporale,înainte de intervenţie.

Consultaţia va permite:

 • depistarea eventualelor tulburări circulatorii ale membrelor inferioare,ce se pot trata înaintea intervenţiei;
 • acceptarea psihologica,in cazul persoanelor aflate intr-un dezechilibru atât pe plan fizic cat si psihic.

In cadrul consultaţiilor preoperatorii,pacientei i se explica amplasarea exacta a cicatricelor,rezultatul si beneficiile intervenţiei,care vor fi in functie de starea iniţiala.

Tot in cursul consultaţiilor,chirurgul va face fotografii ale zonelor care trebuie operate. In acest fel pacienta are posibilitatea de a vedea volumul,aspectul si eventualele asimetrii ale corpului sau, chirurgul având posibilitatea de a explica modificările ce se pot face.

Informarea preoperatorie implica si descrierea eventualelor neplăceri trecătoare sau definitive,a complicaţiilor ce pot apare in urma unei intervenţii cat si a posibilităţilor de tratament.

Pacienta va avea nevoie de câteva zile de repaus pentru o scurta convalescenta chiar daca intervenţia nu este in mod  deosebit  invalidanta.

Este de preferat ca aceste zile sa le petreceţi intr-o atmosfera calma si relaxanta,evitând muncile menajere.

Înainte de intervenţie se va evita gimnastica,deoarece poate produce o creştere artificiala a deformării celulitice.De regula,gimnastica este recomandata mai târziu,după perioada de convalescenta.

Cu doua zile înainte de intervenţie,se va folosi pentru spălarea corpului,un săpun antibacterian sau chirurgical.

După intervenţie,este necesara purtarea unui pantalon colant special(in cazul lipoaspiratiei coapselor) sau a unei centuri speciale(in cazul lipoaspiratiei abdominale),care se comanda la firma producătoare, înaintea intervenţiei, in functie de mărimea recomandata. Colantul sau centura va trebui purtata permanent,timp de  1-2 luni dupa lipoaspiratiein funcţie de indicaţia medicului.

Intervenţia de lipoaspiratie se desfasoara,de regula,sub anestezie generala,dar se pot folosi si alte tipuri de anestezie in functie de particularităţile cazului. Tipul de anestezie este stabilit de medicul anestezist si de chirurgul plastician după consultarea cazului.

Externarea din clinica are loc in ziua urmatoare.Este necesar ca pacienta sa aibă un însoţitor la plecarea din clinica,de asemenea, este preferabil ca primele 24 de ore dupa lipoaspiratie pacienta sa fie supravegheata la domiciliu.

Evoluţia postoperatorie este simpla, fiind posibila apariţia unei jene dureroase in timpul miscarilor,jena care cedează uşor la antialgicele obişnuite.

Este contraindicata administrarea de aspirina sau medicamente ce au in compozitie acid acetilsalicilic,deoarece pot produce tulburări de coagulare sanguina.

Începând cu a doua zi postoperator,se pot face plimbări sau activitati fizice uşoare.

Conducerea automobilului este posibila din cea de a treia zi după intervenţie.

Reluarea activităţilor sportive variază in functie de sport,joggingul si tenisul nu sunt recomandate in primele15-20 de zile.

După prima saptamana postoperatorie,sunt recomandate şedinţe de masaj,al căror scop este facilitarea dispariţiei edemului si adaptarea pielii la noul contur.

Pacienta trebuie sa se prezinte la consultaţiile postoperatorii programate.

După intervenţie,pot apare echimoze,vanatai,coapsele pot avea un aspect umflat. Aceste mici inconveniente dispar in câteva saptamani.

Tehnica de lipoaspiratie nu poate ameliora starea pielii si nici aspectul  de”coaja de portocala”.

Beneficiul interventiei este obtinut la aproximativ 60-90 zile dupa operatie.Rezultatele operaţiei sunt stabile,nu exista recidiva,cu condiţia sa nu existe o crestere in greutate brusca in lunile sau anii ce urmează intervenţiei.

Deoarece din motive de siguranţa tehnica,sub piele va ramane un strat de grăsime,de 1-2 cm,nu este exclus sa persiste un oarecare grad de celulita,ce se poate trata cu succes,prin tratament suplimentar local.

Retuşurile,sunt foarte rare,se pot face sub anestezie locala,fara a fi necesara spitalizarea.

Pentru informatii suplimentare contactati:

ZONE MEDICAL ESTET – Clinica de Chirurgie Plastica si Estetica

Liposuctie (Lipoaspiratie)

Tel: 021.3340080 , 0761640626
Web: www.clinicaestet.ro

Untitled-1

Zone Medical ESTET

Bine ati venit la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti. Suntem un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie ( ORL) situat intr-un cartier linistit de vile din partea de sud a capitalei.
Prin personalul supracalificat si dotarea de exceptie abordam prin metode complexe chirurgia si medicina estetica a fetei si corpului uman dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei( ORL). Prin metode moderne de diagnosticare( videoendoscopie ORL, audiometrie ,etc) asiguram o diagnosticare precisa si un tratament adecvat afectiunilor din sfera ORL.
Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, clinica noastra este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu.

Afla mai mult