09 apr. 2017

Ce trebuie sa stiti despre tratamentul ridurilor faciale

Tratamentul ridurilor nu trebuie abordat simplist. Exista doua tipuri de riduri: dinamice si statice. Ridurile dinamice sunt ridurile care se formeaza datorita actiunii musculaturii faciale la nivelul fruntii , colturilor externe ale ochilor si peribucal. Tratamentul ridurilor “dinamice” se face numai cu toxina tratament riduribotulinica ( BOTOX sau Vistabel). Ridurile “statice” sunt ridurile datorate fenomenelor de aging si sunt vizibile in statica, indiferent de actiunea musculaturii faciale. De cele mai multe ori ridurile statice se pot suprapune sau pot coexista cu ridurile dinamice la nivelul fetei.Tratamentul ridurilor determinate de procesele de aging de la nivelul pielii se face printr-o serie de prodee constand in : injectari cu acid hialuronic (  TEOSYAL), mezoterapie ( Redensity1 ,Viscoderm , Cytocare S Line) , terapie Vampir ( terapie PRP) , peeling chimic, microdermabrazie, laser facial, radiofrecventa ,etc. Toate aceste metode au acelasi scop final:rejuvenare si regenerare colagenica la nivelul zonelor afectate de procesele de aging.

Ridurile dinamice sunt primele care apar in ordine cronologica si intereseaza in special fruntea si colturile externe ale ochilor. Singurul tratament eficace este TOXINA BOTULINICA. In clinica noastra utilizam VISTABEL ( BOTOX) cu rezultate foarte bune. Persistenta rezultatului este insa variabila ( 2-6 luni) iar dupa cateva tratamente succesive pacienta remarca o atenuare foarte vizibila in a acestor riduri “ dinamice”. Se poate injecta Botox in buze pentru marirea buzelor? In nici un caz! Toxina botulinica are alte indicatii.

marirea buzelorPe masura trecerii timpului incep insa sa apara si ridurile datorate fenomenelor de imbatranire.Varsta la care apar aceste riduri este foarte diferita si variaza de la persoana la persoana .Anumiti factori externi pot determina o aparitie timpurie a acestor riduri ( fumatul excesiv , deshidratarea prelungita, expunerea agresiva la radiatiile solare si la razele ultraviolete, vantul , etc).Ce are de facut pacienta in aceasta situatie? Recomandarea noastra este sa solicite o consultatie in vederea unei evaluari faciale de specialitate. Evaluarea se face in scopul identificarii principalelor probleme de natura “estetica” si urmareste stabilirea unui plan terapeutic individualizat si etapizat pentru fiecare caz in parte. Luand in calcul toate cele enumerate mai sus, planul terapeutic trebuie sa inceapa cu refacerea revolumetriei faciale ( daca este necesar) si apoi sa continue cu tratamentul propriu zis al ridurilor . In acest sens urmarim in prima etapa refacerea volumului pometilor si ascensionarea acestora utilizand acidul hialuronic ( TEOSYAL ULTIMATE, TEOSYAL ULTRA DEEP) si liftingul cu fire SILHOUETTE SOFT sau liftingul de sprancene.

Daca este necesar se poate apela si la un lifting facial chirurgical de amploare mai mare sau mai mica. Redefinirea liniei mandibulare si a mentonului cu Teosyal Ultimate trebuie deasemenea luata in considerare. Ulterior putem trece la stergerea ridurilor dinamice de la nivelul fruntii si ochilor utilizand BOTOX. In situatia utilizarii toxinei botulinice , pacienta trebuie sa stie ca efectul se va instala in maxim 7 zile si va dura intre 2-6 luni. Nu se recomanda ca aceasta procedura sa se repete mai repede de 4 luni de la prima injectare.

rejuvenare facialaToate aceste metode de tratament trebuie individualizate si realizate etapizat in cadrul unui program foarte bine stabilit. Rezultatele in timp sunt deosebite dar pacienta trebuie sa revina la intervale regulate de timp pentru mentinerea rezultatelor.

Pentru programari consultatii puteti contacta:

Dr.Eugen Turcu

Clinica Zone Medical Estet

TEL: 0213340080 ; 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro