Prin peeling chimic facial se intelege un tratament chimic complex, o exfoliere controlata la nivelul pielii, care prin descuamarea si regenerarea tegumentului din straturile profunde asigura un aspect facial intinerit, cu o alta textura si o atenuare a tuturor imperfectiunilor faciale. In acest sens, se vor folosi diferiti acizi, dintre care cei mai utilizati in prezent sunt: acidul tricloracetic, alfahidroxiacizii (glicolic, lactic), fenolul si altii. Este adjuvant in tratamentul cicatricilor si pentru acnee.

peeling chimic facialDupa aplicarea unuia dintre acesti acizi, care asigura distrugerea straturilor superficiale se folosesc o multitudine de creme, de substante nutritive care vin si ajuta la aceasta epitelizare. Acestea sunt diferite de cremele obisnuite: contin anumite substante care grabesc regenerarea si au factor de protectie impotriva ultravioletelor.

Peeling chimic – Legenda

Cleopatra si romanii utilizau diferiti acizi alimentari pentru a-si exfolia fata. Mai tarziu prin anii 1900, femeile din Europa si Statele Unite ale Americii au introdus aceste exfolieri “non-medicale” in saloanele de infrumusetare, utilizand probabil acizii blanzi. Prin 1950 s-a descoperit rolul extrem de important al fenolului in procesul de peeling.

Acesta era utilizat pentru indepartarea ridurilor, dar prezenta si efecte adverse din cauza absorbtiei chimicalilor (cicatrici, un ritm anormal al inimii). Cu toate acestea, peelingul cu fenol este sigur si eficient doar daca este executat de un specialist. Acidul tricloracetic este un acid mai bland care si-a castigat popularitatea datorita efectului de rejuvenare a pielii fara intampinarea unor reactii adverse.

Pregatirea pentru peeling chimic

peeling chimic Bucuresti

Medicul estetician iti va acorda informatiile necesare despre alimentele si bauturile care trebuie evitate, precum si despre anumite medicamente care afecteaza coagularea sangelui (de exemplu, aspirina). In cazul fumatorilor este indicata intreruperea fumatului inainte cu doua saptamani de interventie, deoarece acesta afecteaza circulatia sangelui, incetinind vindecarea. Pentru pregatirea pielii trebuie aplicata o crema Retin-A, cu 3-4 saptamani inainte de aplicarea tratamentului si se va evita stergerea fetei cu alcool. (NU ESTE NEAPARAT NECESAR IN PEELINGUL STRECHPEEL SAU KOSMOPEEL)

Cele mai moderne metode de peeling chimic facial

Kosmopeel – indicatii peeling facial

tratament anti-imbatranire
tratament acnee;
ten fumatori;
hiperseboree;
ten uscat, gras
arsuri solare;
tratament vergeturi
depigmentare solar

Stretchpeel – indicatii
discromii;
depigmentare solar;
cicatrici chirurgicale
tratament vergeturi;
melasma
depigmentatie
linii demarcatii , cicatrici pigmentate.

Compozitia celor doua tipuri de crema este similara, doar ca Stretchpeel mai contine o substanta care determina o albire (pentru situatiile in care pacienta solicita o uniformizare a culorii tenului sau disparitia discromiilor). Kosmopeel nu contine aceasta substanta.

In ce consta tratamentul?

Prima etapa: dupa curatarea fetei se aplica una dintre solutiile chimice enumerate mai sus.

Etapa a doua: fata va capata un aspect initial albicios, apoi cu o tenta roz spre violaceu si in final o culoare inchisa.

Etapa a treia: in momentul in care fata s-a colorat se aplica una dintre cele doua creme (Stretchpeel sau Kosmopeel) si se maseaza fata timp de 15 minute. Dupa care pacienta poate sa plece acasa.

Ce trebuie sa faca pacienta dupa procedura?

Incepand de a doua zi, pentru o perioada de 2, 3 sau 4 zile se formeaza o crusta. Fata trebuie spalata de 2 ori pe zi cu apa calduta si sapun fin, dupa care se aplica un unguent care are rolul de a mentine rezultatul si efectele intre sedintele de peeling (minim 2 si maxim 4 sedinte intr-un an). Recuperarea se face in 7-10 zile.

Nu exista o standardizare foarte buna a perioadei dintre sedinte, dar este indicata efectuarea celei de-a doua interventii la 2 saptamani dupa prima, a treia interventie la 1 luna sau 1 luna jumatate, iar a patra interventie la 3 luni dupa ultima efectuata. Prin descuamare, tegumentul va ramane trandafiriu, foarte intins, lucios ceea ce duce la o atenuare vizibila a ridurilor si a imperfectiunilor.
peeling facial

Cat dureaza efectul unui peeling chimic facial?

Intre 6 luni si 1 an. Daca se va folosi un tratament de intretinere a fetei, efectul poate fi prelungit. Dupa un an este necesara o repetare a peelingului, nu neaparat 4 sedinte, dar minimum 2 sedinte pe an sunt obligatorii.

Contraindicatii

In cazul persoanelor

-cu hipersensibilitate la anumite creme; trebuie testate cremele inainte de interventie
Nu este indicat peelingul pentru persoanele cu boli de colagen (dermato…, sclerodermie, …. );
-Persoanelor care fac tratamente cu chimioterapice
-Persoanelor care au imperfectiuni foarte mari la nivelul fetei, deoarece peelingul nu ar avea efecte

La clinica noastra din Bucuresti putem asocia peelingul chimic si cu :

lifting facial

lipofilling facial

-bioremodelarea faciala cu PROFHILO

mezoterapie faciala cu REDENSITY 1

-rejuvenare faciala cu Jalupro

-tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

-tratament cu toxina botulinica

-revolumetrie faciala cu Teosyal Ultimate

blefaroplastie superioara si/sau inferioara
 

Pentru informatii suplimentare despre procedura, pret si programari contactati:

 Dr.Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Peeling Chimic Bucuresti- Peeling chimic pret

Clinica  ZONE MEDICAL ESTET-Chirurgie Plastica si Estetica
Tel:021.334.00.80; 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro[/vc_column_text][/vc_column]

peeling chimic pret

Zone Medical ESTET

Bine ati venit la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti. Suntem un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie (ORL) situat intr-un cartier linistit de vile din partea de sud a capitalei.
Prin personalul supracalificat si dotarea de exceptie abordam prin metode complexe chirurgia estetica si medicina estetica a fetei si corpului uman dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei(ORL). Prin metode moderne de diagnosticare (videoendoscopie ORL, audiometrie ,etc) asiguram o diagnosticare precisa si un tratament adecvat afectiunilor din sfera ORL.
Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, clinica noastra este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu.

Afla mai mult

[/vc_row]