Blefaroplastia

Blefaroplastia este procedura chirurgicala estetica de corectie a pleoapelor inestetice, cazute, cu exces de piele. Pleoapele, plasate in plin centrul figurii, ocupa un loc deosebit de important in cadrul procesului de aging facial.

Din păcate, la nivelul pleoapelor apar, de regula, primele semne de imbatranire: excesul de piele al pleoapei superioare, pungile de sub ochi, căderea sprâncenelor,etc.

Aceste alterări asociate in diferite grade,”marchează”privirea.

Este una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale. Interesează ambele sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrici invizibile in marea majoritate a cazurilor.

blefaroplastie superioaraConsideratii despre blefaroplastie

De-a lungul anilor,elementele anatomice constitutive ale ochilor (pielea,grăsimea orbitala, muşchii) pot prezenta deteriorări variate, in funcţie de modul de viata si de ereditate.

Fiecare persoana are propriul mod de a imbatrani, rezultatele chirurgicale fiind variabile de la un individ la altul.

In timpul consultaţiei, chirurgul va poate ajuta sa vedeţi cu exactitate si obiectivitate alterările de mai mare sau mai mica importanta pe care le aveţi explicand in mod clar ce poate fi ameliorat si ce nu.

Intervenţia ( blefaroplastia) se adaptează fiecărui caz in parte, in funcţie de particularităţile prezentate.

La nivelul pleoapei inferioare, apariţia”pungilor „poate fi rezultatul unei creşteri simple a grăsimii orbitale, fara a se produce o alterare a pielii. Exista insa posibilitatea apariţiei unor „pungi”ce provin din alterarea progresiva a celor trei elemente ce intra in alcătuirea pielii:grăsime,piele si muşchi.

Este important sa se facă diferenţa intre „pungile de sub ochi”si edemele de la nivelul pleoapei inferioare. Aceste edeme sunt mai accentuate dimineaţa decât seara,pot fi de natura alergica sau pot face parte din sindromul premenstrual la femei. O alta cauza poate fi o afecţiune de natura oftalmologica. Prin urmare aceste umflături periodice sau temporare nu pot fi anulate chirurgical.

Uneori,”pungile de sub ochi”provin din hipertrofia benigna a muşchiului orbicular inferior situat chiar sub gene. In acest caz hipertrofia este mai evidenta in timpul surâsului, eliminarea sau reducerea „pungilor”fiind posibila printr-o intervenţie simpla.

Sunt insa cazuri in care dimensiunea „pungilor de sub ochi” si alterarea pielii pleoapelor sunt atât de importante incat sunt necesare mai multe intervenţii pentru o corectare.

Căderea pleoapei superioare spre gene ,numita si dermato-chalasis (cascheta), jenează machiajul si uneori poate împiedica vederea spre in sus. Exista cazuri in care aceasta cădere se insoteste de o ptoza a sprâncenelor, destul de frecventa la barbati.

Corectarea estetica a sprâncenelor se poate face cu preţul unei mici cicatrici, situate la limita sprâncenelor in interiorul lor sau in zona tâmplei, la limita parului.

Rezultatele acestei intervenţii sunt stabile pe o perioada îndelungata de timp. Deoarece insa imbatranirea cutanata nu stagnează, poate fi necesara o a doua intervenţie parţiala, după mai mulţi ani.

Intervenţia nu poate schimba fizionomia si nu poate prelungi forma pleoapelor, cum de asemenea nu are acţiune asupra cearcănelor pleoapei inferioare.

Nu exista o vârsta ideala pentru efectuarea intervenţiei (blefaroplastie). Exista insa o vârsta realista, la care se pot obţine beneficii reale. Beneficiul intervenţiei va fi cu atât mai spectaculos,cu cat intervenţia va fi făcuta mai târziu, cum tot la fel este justificata dorinţa de a fi operat înainte de instalarea unor deteriorări foarte vizibile.

Bilant preoperator blefaroplastie

Înaintea intervenţiei ( blefaroplastia) este necesar un bilanţ preoperator ce consta in analize de sânge si alte investigaţii necesare desfasurarii in bune condiţii a actului chirurgical. In cadrul consultaţiei, pacientul va fi informat si despre eventualele neplăceri trecătoare sau definitive, a complicaţiilor ce pot apărea cat si a tratamentului necesar remedierii lor.

 Interventia se realizeaza cu anestezie locala. In anumite situatii se poate lua in calcul si anestezia cu sedare intravenoasa asociata cu anestezie locala.

După intervenţie este utila aplicarea de comprese reci pe pleoape, atât pentru diminuarea echimozelor cat si pentru un efect relaxant si calmant.

Poate exista o jena dureroasa,mai mult sau mai puţin intensa, la mobilizarea pleoapelor ,care cedează rapid la administrarea de antialgice minore si care va dispare la câteva ore dopa intervenţie.

Reluarea activitatii curente este rapida, după 2-3 zile,in funcţie de caz.

In primele doua zile, este recomandat sa se pună comprese reci pe pleoape.

In cazul in care chirurgul recomanda se administrează picături de colir.

Daca ceva va îngrijorează, telefonaţi cu încredere la clinica de chirurgie plastica si estetica.

Se recomanda purtarea ochelarilor de soare atunci când mergeţi la plimbare sau la cumpărături.

Este necesara o „reeducare” a muşchilor orbiculari care au fost uşor traumatizaţi in timpul interventiei. In acest sens, este suficient sa închideţi activ pleoapele de aproximativ 10 ori la rând, repetând exerciţiul de cate 5-6 ori pe zi reducându-se astfel si edemul.

Blefaroplastia

Se poate asocia cu:

lifting facial

-mezoterapia faciala

 – rejuvenare faciala

-peeling chimic

tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

-injectarea de toxina botulinica

ridicarea sprancenelor cu fire de suspensie

lipofillingul facial

-bioremodelarea faciala cu PROFHILO

lifting facial cu fire de suspensie

– MACS LIFT

 –lifting facial cu fire de suspensie APTOS

tratamentul cearcanelor cu acid hialuronic ( Redensity2)

marirea pometilor cu acid hialuronic

Pentru informatii suplimentare contactati:

ZONE MEDICAL ESTET – Clinica de Chirurgie Plastica , Estetica SI ORL

Tel: 021.334.00.80 , 0761640626

Web:    www.clinicaestet.ro

            www.estetica-faciala.ro

  www.orl-bucuresti.ro

E-mail: info@clinicaestet.ro[/vc_column_text][/vc_column]

Untitled-1

Zone Medical ESTET

Bine ati venit la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti. Suntem un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie ( ORL) situat intr-un cartier linistit de vile din partea de sud a capitalei.
Prin personalul supracalificat si dotarea de exceptie abordam prin metode complexe chirurgia si medicina estetica a fetei si corpului uman dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei( ORL). Prin metode moderne de diagnosticare( videoendoscopie ORL, audiometrie ,etc) asiguram o diagnosticare precisa si un tratament adecvat afectiunilor din sfera ORL.
Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, clinica noastra este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu.

Afla mai mult

[/vc_row]