3Terapia vampir” –“Terapia Dracula sau tratamentul cu plasmă proprie îmbogaţită cu trombocite (Platelet Rich Plasma-PRP)),  este cea mai modernă metoda de rejuvenare a pielii  prin proprie regenerare. Aceasta terapie presupune recoltarea unei cantitati mici de sange propriu care dupa prelucrare se injecteaza  la nivelul fetei sau altor regiuni ale corpului.Prelucrarea presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din sânge si introducerea  lor la nivelul pielii prin microintepaturi, stimulând astfel procesele de regenerare celulară si sinteza de colagen propriu.

Este o metoda foarte eficienta  deoarece foloseste mecanismele proprii  ale organismului de regenerare  pe baza plasmei proprii imbogatite cu factori de regenerare.Trombocitele conțin un conținut ridicat de “factori de creștere” – proteine care ajuta la refacerea  structurilor afectate  sau a pielii imbatrinite.

Prin injectare  trombocitele elibereaza  factori de creștere care stimuleaza  proliferarea celulelor locale, care la rândul lor stimuleaza regenerarea si rejuvenarea pielii.“Terapia Vampir” sau “terapia Dracula” stimuleaza fibroblastul, celula direct responsabila de producerea de colagen .

sigla zone medical estetColagenul este substanta  ce confera pielii un aspect tineresc. Odata cu imbatrinirea, sinteza de colagen scade si apar sau se accentueaza  ridurile si se modifica structura pielii care isi pierde elasticitatea si se atrofiaza .Terapia PRP, care stimuleaza productia de colagen poate contracara acest lucru. Si stimuleaza de asemenea celulele stem precursoare ale celulelor adipoase conferind astfel volum fetei.

Terapia PRP poate fi utilizata la nivelul fetei, in jurul ochilor, gurii si nasului, pe  dosul mâinilor, și pe tot decolteu și chiar la coapse pentru a combate efectul de celulita.Intreaga procedura dureaza aproximativ 30-45 minute, necesita doar o anestezie usoara prin refrigerare sau crema anestezica, nu lasa cicatrici cid oar o usoara roseate locala care dispare dupa 1-2 zile de la tratament.

Eventualele contraindicatii sunt discutate impreuna cu chirurgul plastician in momentul   consultatiei si evaluarii faciale. Deci, consultatia este primul pas pe care trebuie  sa il faceti pentru a dori o rejuvenare faciala. Scopul  “terapiei vampir”  (PRP) este de a incetini procesul de îmbătrânire şi de a combate efectele nocive asupra pielii datorate fumatului, expunerii prelungite la razele solare si ultraviolete,obiceiurilor alimentare si diversilor factori toxici.

Terapia vampir se adreseaza ridurilor fine si profunde, petelor pigmentare, porilor dilatati, cicatricilor dupa acnee de la nivelul fetei si in scopul rejuvenarii pielii uscate, incretite si cu elasticitate pierduta.  Sunt necesare 2 , maxim trei sedinte spatiate la interval de 3 saptamini si apoi repetarea procedurii dupa 6 luni sau un an in functie de indicatie.

Terapia vampir se poate asocia si cu alte proceduri estetice nechirurgicale sau  chirurgicale  de rejuvenare faciala:

–rejuvenare  laser Cutera

ridicarea sprancenelor cu fire de suspensie Silhouette Soft

–peeling chimic cu acid tricloracetic (TCA)

-terapia cu aminoacizi Jalupro

terapia Haircare pentru tratamentul alopeciei

–lifting facial lichid

marirea pometilor cu acid hialuronic

-marirea pometilor cu Aliaxin EV

bioremodelarea faciala cu PROFHILO

-lipofilling facial

lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie

tratamentul  ridurilor cu Teosyal ( Acid Hialuronic)

-corectia cearcanelor cu Redensity II.