28 dec. 2021

Ce intelegem prin “Operatii Estetice”??

Sunt acele interventii chirurgicale realizate in scop exclusiv estetic, adica de infrumusetare.Este oare termenul “operatii estetice”un termen general sau are anumite particularitati? Putem spune ca in categoria de operatii estetice sau interventii chirurgicale estetice se incadreaza toate tipurile de interventii chirurgicale care au drept unic scop infrumusetarea. Interventiile estetice nechirurgicale completeaza arsenalul operatiilor estetice ducand in final la ceea ce numim in prezent medicina estetica.

operatie esteticaCeea ce este bine de stiut de la inceput este ca operatiile estetice trebuie realizate numai de chirurgii plasticieni, singurii care prezinta la ora actuala calificarea necesara si legala pentru a realiza acest fel de interventii. De aceea este bine sa va interesati inainte despre profilul profesional al medicului la care doriti sa apelati pentru o operatie estetica sau o interventie estetica nechirurgicala. Acest lucru il puteti afla foarte usor informandu-va daca respectivul medic este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania (ACPR) sau  al Societatii Romane de Chirurgie Estetica (SRCE).

Operatiile estetice se adreseaza intregului corp uman:

-capului (lifting facial, blefaroplastie, otoplastie, toxina botulinica acid hialuronic, rinoplastie, etc)

-corpului (remodelare prin lipoaspiratie sau lipofilling, abdominoplastie, lifting de fese, lifting al bratelor, coapselor, remodelarea sanilor cu implanturi mamare sau ridicare si micsorare a sanilor, ginecomastie, labioplastie, himenoplastie, etc)

Detalii despre operatiile estetice

Trebuie obtinute numai din surse autorizate si cel mai sigur acest lucru se obtine la consultatie. In momentul consultatiei, chirurgul plastician va prezenta indicatiile , contraindicatiile si posibilele complicatii legate de interventia chirurgicala solicitata de pacienta.Toate aspectele legate de o operatie estetica trebuie foarte bine cunoscute de catre pacienta pentru a evita astfel neplacerile create ulterior de o informare deficitara. Inainte de realizarea unei interventii chirurgicale estetice trebuie efectuate obligatoriu un set de analize de laborator si explorari functionale. Acestea sunt recomandate de chirurgul plastician in functie de particularitatea cazului respectiv.

operatie estetica pretOrice operatie estetica trebuie realizata numai daca pacientul sau pacienta este intr-o deplina stare de sanatate. Desigur ca pot exista si contraindicatii relative dar acestea trebuie discutate cu chirurgul plastician in momentul consultatiei si aleasa varianta optima pentru pacienta.

Nu neglijati efectuare unei consultatii. Acesta este momentul clarificarii tuturor neclaritatilor. Consultarea numai a forumurilor sau a emisiunilor TV publicitare sau in scop de reclama poate ascunde aspecte neconforme cu realitatea si acest lucru poate dauna unei interventii estetice.

In acest sens, va stam la dispozitie cu informatii corecte atat prinsiturile clinicii noastre cat si prin programarea de consultatii la dl Dr. Eugen Turcu , specialistul nostru in chirurgie estetica.

Ne puteti contacta la :

Zone Medical Estet

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Tel 0213340080 , 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro