Tratamentul paraliziei faciale Bucuresti, tratament paralizie faciala, chirurgie plastica paralizie faciala. Clinica chirurgie paralizie faciala Bucuresti.

[vc_column_textParalizia faciala este o afectiune invalidanta atat estetic cat si functional.
images-214x190Etiologia este variabilă, cele mai frecvente fiind: paralizia Bell (idiopatică),
traumatismele (inclusiv cele intrapartum), iatrogenă și mai puțin frecvent :
neoplazică, infecțioasă, metabolică, toxică. Înaintea oricărei forme de tratament,
evaluarea pacientului și determinarea etiologiei este obligatorie, aceasta
determinând conduita terapeutică adecvată. Evaluarea inițială a pacientului
cuprinde investigații imagistice (CT rezoluție înaltă, RMN cu substanță de contrast),
studii electrofiziologice (MST-test de stimulare maximală, NET-timp de excitabilitate nervoasă, ENog-electroneuronografie, EMG-electromiografie) și măsurători obiective ale mișcărilor faciale.

Tratamentul este complex, îndelungat iar rezultatele lui depind în primul rând de etiologie dar și de severitatea paraliziei (parțială,
completă), timpul de la instalare, precum și caracteristici intrinseci ale pacientului (vârstă, comorbidități, complianță).

Tratamentul medical vizează protecția globului ocular prin utilizarea de
lacrimi artificiale, unguente și coliruri, suplimente alimentare cu viză de regenerare nervoasă, fiziokinetoterapie.

Tratamentul chirurgical al paraliziei faciale este luat în considerare din momentul în care nu mai există potențial de recuperare (12-24 luni fără semne de regenerare nervoasă) existând o gamă largă de opțiuni fiecare cu avantaje și limitări: repararea nervoasă (sutură, grefă, cross-over nerv cranian XII-VII, XI-VII), reanimare facială dinamică prin transpoziție musculară locală, transfer liber neurotizat sau reabilitare statică.

Alte intervenții adjuvante sunt folositoare mai ales la protejarea ochilor prin corecția lagoftalmiei și/sau ectropionului (tarsorafie, cantoplastie laterală/medială), montarea unei greutăți de aur sau platină pentru coborârea pleoapei superioare.

Repararea nervoasă se tentează doar atunci când musculatura ce urmează a fi reinvervată mai prezintă potențial contractil. Se poate realiza extratemporal sau intracranian, oferind rezultate superioare celorlalte metode atunci când reinervarea propriu-zisă are loc, însă vizibile după o perioadă mai lungă de timp (6-24 luni).
images-1-146x190Reanimarea dinamică se poate realiza prin transpoziție de mușchi temporal la nivelul m. orbicular al buzelor, de m. maseter sau m. digastric. Cel mai frecvent se utilizează transpoziția m. temporal. Aceasta are ca scop îmbunătățirea simetriei comisurilor bucale și restabilirea zâmbetului voluntar. Același mușchi poate fi
utilizat și pentru reanimarea pleoapei superioare dar cu un aspect estetic mai puțin
satisfăcător.

Este necesară kinetoterapie specifică pentru ca pacientul să
dobândească control și coordonare (pentru un zâmbet simetric) asupra mișcăriivoluntare de contracție a mușchiului transpoziționat.

Paralizia facială este o afecțiune complexă atât în ceea ce privește structurile afectate cât mai ales în reabilitarea acestora. De aceea așteptările pacientului trebuie să fie cât mai realiste și variantele de tratament să fie cât mai bine explicate și înțelese. Obținerea unei simetrii faciale și redobândirea mișcărilor voluntare esențiale atât din punct de vedere funcțional dar și estetic și social este posibilă doar în urma eforturilor echipei medicale și mai ales ale pacientului.

Pentru detalii si programari contactati Dr.Eugen Turcu ,

Clinica Zone Medical Estet

Tel 0213340080 , 0761640626

www.clinicaestet.ro[/vc_column_text]

Untitled-1

Zone Medical ESTET

Bine ati venit la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti. Suntem un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie ( ORL) situat intr-un cartier linistit de vile din partea de sud a capitalei.
Prin personalul supracalificat si dotarea de exceptie abordam prin metode complexe chirurgia si medicina estetica a fetei si corpului uman dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei( ORL). Prin metode moderne de diagnosticare( videoendoscopie ORL, audiometrie ,etc) asiguram o diagnosticare precisa si un tratament adecvat afectiunilor din sfera ORL.
Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, clinica noastra este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu.

Afla mai mult