logo


-RECONSTRUCTIA MAMARA DUPA MASTECTOMIE-

sigla1   Reconstrucția sanului dupa mastectomie(rezectia mamara dupa cancerul de san) se realizează prin mai multe tehnici de chirurgie plastica, care încearcă să restabilească un san cit mai aproape de normal in raport cu forma, aspectul și dimensiunea sanului natural ca urmare a mastectomiei (rezectiei oncologice a sanului)
Rezultatele reconstructiei sanului dupa mastectomie sint variabile.
Un san reconstruit nu va avea niciodata aceeasi sensibilitate si aceiasi simetrie cu sanul natural contralateral. Scopul reconstructiei mamare dupa rezectia oncologica este obtinerea unui san cit mai aproape de natural. Metodele reconstructive sint variate si trebuie adaptate fiecarui caz in parte tinind cont de particularitatile existente. Reconstructia sanului dupa mastectomie se insoteste de simetrizarea sanului contralateral prin mastopexie, reductie mamara sau chiar augmentare cu implanturi mamare sau lipofilling.

Reconstructia sanului este o procedura delicata din punct de vedere emotional pentru o femeie care si-a pierdut unul din sani in urma unei proceduri rezectionale oncologice.Crearea unui nou san poate îmbunătăți imaginea de sine, încrederea în sine și a calității vieții. Deși chirurgia estetica poate da un sân relativ cu aspect natural, un san reconstruit nu va arata niciodata la fel ca cel initial.Reconstructia sanului este o optiune buna daca:

-pacienta accepta diagnosticul si tratamentul

-pacienta nu prezinta contraindicatii de alta natura (cancer in faza avansata, boli grave asociate, varsta inaintata,etc)

-pacienta are asteptari realiste, este bine echilibrata psihic

Reconstructia sanilor implică de obicei, mai multe proceduri efectuate în mai multe etape.Reconstructia poate incepe in acelasi timp cu rezectia oncologica daca consultul interdisciplinar si avizul oncologic agrreeaza acest lucru sau poate fi efectuat secundar(dupa rezectia oncologica si terminarea tratamentului citostatic si radioterapeutic). Succesul și siguranța dumneavoastră procedurii de reconstructie de san depinde foarte mult pe sinceritatea pacientei in timpul consultatiei. Pacienta va fi chestionata in legatura cu starea de sănătate, dorințele și stilul de viață.
Fiti pregătita pentru a discuta:

- De ce vrei operatia, așteptările și rezultatele dorite.
-Conditiile medicale, alergii la droguri și tratamente medicale
-Utilizarea de medicamente curente, vitamine, suplimente pe bază de plante, alcool, tutun și droguri
-interventii chirurgicale anterioare
-Opțiunile disponibile în chirurgia reconstructiei de san
-Rezultatele probabile ale reconstructiei de san, precum și orice riscuri sau complicații potențiale
- Proceduri aditionale pentru atingerea simetriei sanului.

Decizia de a beneficia de o reconstructie de san este extrem de personală. Va trebui să decideti dacă beneficiile vor atinge obiectivele dvs. și în cazul în care riscurile și complicațiile potențiale sunt acceptabile.
Chirurgul plastician va explica în detaliu riscurile asociate cu interventiile chirurgicale. Vi se va cere să semnati formularele de consimțământ pentru a se asigura că ați înțeles pe deplin procedurile pe care va le veti suferi și orice riscuri sau complicații potențiale.
Posibilele riscuri de reconstructie de san includ, dar nu sunt limitate la, sangerare, infectie, vindecarea slabă a incizii, și riscurile de anestezie.
Chirurgia reconstructiva a sanului este cel mai frecvent efectuat într-un spital, eventual o spitalizare scurtă, iar medicul anestezist va folosi anestezie generala.

descărcare
Unele proceduri de follow-up pot fi efectuate in ambulatoriu cu anestezie locala si sedare .Ce se intampla in timpul interventiei chirurgicale de reconstrucție de sân?
1.Anestezia ,este generala cu intubare orotraheala dupa efectuarea premedicatiei in prealabil.
2 .Interventia chirurgicala de reconstructie cu:

-lambouri musculocutanate ale m.latissimus, drept abdominal

-implanturi mamare sau asociere intre lambouri musculare si implanturi mamare

-utilizarea expanderelor tegumentare si reconstructie cu implanturi mamare

-reconstructia areolei mamare si a mamelonului

3. simetrizarea sanului contralateral prin mastopexie, reductie mamara, lipofilling mamar.

Decizia efectuarii unei reconstructii mamare este hotarita de chirurgul plastician dupa o evaluare atenta a fiecarui caz in parte si numai in colaborare cu chirurgul oncolog,singurul autorizat sa evalueze pacienta din punct de vedere oncologic.

Pentru programari consultatii contactati:

Clinica Zone Medical Estet

www.clinicaestet.ro

Tel 0213340080 , 0761640626

sigla1

 


Fatal error: Call to undefined function wp_get_session_token() in /home/clinicae/public_html/chirurgie-estet.ro/wp-includes/pluggable.php on line 1755