28 Aug 2016

Regiunea perioculara este  cea mai importanta si cea mai vizibila zona estetica la nivelul fetei. Este zona care trebuie luata prima in considerare in cazurile in care se doreste o rejuvenare estetica  a fetei prin metode chirurgicale si eyesnechirurgicale. Evaluarea faciala este primul pas pe care pacienta trebuie sa il faca inainte de a apela la diferitele metode de chirurgie estetica in scop de rejuvenare. Aceasta evaluare va stabili ce metode ale chirurgiei si medicinei  estetice trebuie aplicate si va preciza importanta rejuvenarii perioculare ca prima prioritate.

Succesul oricarei rejuvenari faciale depinde de rejuvenarea perioculara adica de corectia deficitelor estetice de la nivelul ochilor. Tratamentele estetice se adreseaza corectiei sprancenelor “cazute” , a pleoapelor superioare imbatranite , cu exces de piele si depozite adipoase localizate inestetice, a pleoapelor inferioare cu exces de piele laxa si  a cearcanelor adanci , pigmentare si nu in ultimul rand a ridurilor de la coltul ochilor si de la nivelul pleoapelor inferioare.

Abordam in viziune moderna  rejuvenarea acestei zone printr-un concept cvadridimensional care ia in calcul nu numai restabilirea volumetrica tridimensionala a acestei zone dar si refacerea structurii pielii prin procedee de antiageing local.

silhouette softIn cadrul regiunii perioculare ‘ridicarea “ si  repozitionarea” sprancenelor reprezinta o etapa importanta. Acest lucru il realizam sinergic prin asocierea liftingului nechirurgical  de sprancene cu fire de suspensie Silhouette Soft cu injectarea de toxina botulinica( Botox , Vistabel). In anumite situatii apelam si la liftingul facial chirurgical temporal. Liftingul  nechirurgical al sprancenelor cu fire de suspensie Silhouette reprezinta nu numai o metoda faciala si eficienta de repozitionare estetica a sprancenelor dar are si un efect de refacere a colagenului prin intermediul firelor. Asocierea cu toxina botulinica potenteaza efectul in timp al acestui lifting nechirurgical cu fire si atenueaza si ridurile de expresie de la coltul ochilor. Procedura de lifting nechirurgical cu fire de suspensie se realizeaza cu anestezie locala si are o recuperare rapida recomandandu-se a fi realizat la o saptamina dupa injectarea de toxina botulinica.

Tratamentul chirurgical al pleoapelor imbatranite , “cazute”  se realizeaza prin blefaroplastie superioara si inferioara. Blefaroplastia se realizeaza cu anestezie locala asociata cu sedare anestezica si are un efect de neimaginat din punct de vedere estetic  asupra regiunii perioculare. Recuperarea dupa blefaroplastie este rapida si rezultatele sunt spectaculoase.O problema importanta a acestei regiuni o reprezinta cearcanele. Atenuarea cearcanelor implica atat blefaroplastia cat si tratamentul nechirurgical prin injectare de Redensity II ( acid hialuronic).

aliaxinUltima etapa este reprezentata de tratamentele antiaging  prin  mezoteraoie cu Viscoderm , injectarea de acid hialuronic ( ALIAXIN)sau terapie “vampir” ( terapia PRP sau terapia “Dracula”). Aceste metode au rolul de a stimuli refacerea structurilor colagenice la nivelul pielii afectate de imbatranire cu efecte benefice in timp . Metodele de rejuvenare de tip Viscoderm sau PRP necesita 2-4 etape si asigura revitalizare pielii la nivel periocular potentand in timp efectele  celorlalte metode prezentate anterior.

Rejuvenarea perioculara este o parte a rejuvenarii faciale globale si este strans legata de rejuvenarea celorlalte regiuni estetice faciale.  Analiza obiectiva si stabilirea planului coerent de tratament reprezinta cheia succesului.

Pentru detalii contactati Dr.Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Clinica Zone Medical Estet

TEL: 0213340080 sau 0761640626

www.clinicaestet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro